Hollands licht

Hollands Licht

Dutch design van nu

Bij Hollands licht presenteren we het talent in ontwerpen waar we in Nederland rijk aan zijn. De collectie bestaat uit tijdloze klassiekers van bekende ontwerpers, waarvan de naam al enige tijd bekend is bij het publiek. We laten ons ook inspireren door nieuw talend met een eigen innovatieve kijk op licht, materiaal en gebruik. Tijdens het ontwikkelproces word er een zoektocht gedaan naar de juiste samenhang van lichteffect en functioneel gebruik. De lamp word niet alleen gezien als object, maar ook de toepasbaarheid van de lamp in een ruimte of interieur staat centraal. Hollands licht streeft ernaar tijdloze en gebruiksvriendelijke producten te ontwikkelen die de aandacht op een subtiele manier weten vast te houden. Dit doen we door creativiteit, vakmanschap en de laatste kennis op gebied van licht te combineren, maar ook door open te staan voor nieuwe ideeën.

Met aandacht geproduceerd
Voor zowel de materiaalbewerking als led-ontwikkeling wordt de expertise zo dicht mogelijk bij huis gezocht. Hierdoor doen we niet alleen ontdekkingen naar nieuw designtalent, maar ook naar het veelzijdige vakmanschap binnen de Nederlandse maakindustrie. Er wordt nauw samengewerkt met lokale ambachten en specialisten op het gebied van led-innovatie, waardoor we de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperken en het productieproces overzichtelijk houden.

Hollandse meesters
“Ik schilder geen koeien, maar licht”, zei een Hollandse schilder ooit. Het spel van licht en donker, van lucht en landschap, is door de eeuwen heen een inspiratiebron voor kunstenaars en ontwerpers. Het gebruik van licht en het effect daarvan speelt een belangrijke rol in de collectie van Hollands Licht. Het sobere kleurenpallet verwijst naar de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.

Toon 1 - 2 van 2
More filters