Scandinavisch wonen met Snip Wonen

Scandinavisch wonen met Snipwonen
De Scandinavische stijl is al jaren een populaire woonstijl in de wereld. Het is een rustige woonstijl die sfeervol en functioneel is. De vraag is: hoe creëer je deze woonstijl? In deze blog leggen wij het uit aan de hand van voorbeelden uit onze eigen collectie. Wij hebben Scandinavische merken in de winkel zoals: Andersen, Form Fin, Haslev, Roros, Stokke, Stouby, Swedese en Varier. Daarnaast hebben ook meubels in de collectie die niet Scandinavisch zijn maar deze stijl wel uitten.
De basis
Zorg voor een lichte omgeving en natuurlijke materialen. Dit creëer je door de wanden licht te houden en een houten vloer of een houtlook vloer te nemen. Eiken is een populaire houtsoort in het Scandinavisch wonen. De afwerking van de vloer wordt over het algemeen in de wit-, grijs- of neutrale/koele tinten gekozen.
Verlichting hoort bij een goede basis in deze woonstijl, kies een kwalitatieve lamp met duidelijke lijnen en weinig details.
                                   
 Hollands licht: Timber                                       Spring hanglamp - Lumicom
 
De inrichting
Bij de inrichting kijken we naar de vormen en materialen. Scandinavische meubelen staan voor kwaliteit, functionaliteit en stralen natuurlijkheid, zachtheid en warmte uit. De meest gebruikte natuurlijke materialen zijn: Wol, katoen, jute, leer, hout en beton.
De kleuren van deze materialen worden zo natuurlijk mogelijk gehouden zoals wit, grijs, zwart en beige met als uitschieter een pastelkleur bijvoorbeeld zachtgroen of zachtroze.   
 
Varier: Kokon Club                              Form Fin: Vaag
 
Aankleding:
Een ruimte maak je gezellig met accessoires. In de Scandinavische stijl zijn accessoires  rustig, luchtig en bestaan uit mooie, aparte vormen zonder teveel “poespas”.  Je kunt de ruimte aanvullen met een mooi jute of wollen kleed. Gebruik harde en zachte materialen om zo contrasten te maken in je interieur, bijvoorbeeld een stalen mand met een zacht kleed of het combineren van leer en wol in kussens voor op de bank. Beperk het gebruik van accessoires zou hou je de ruimte rustig.
Er worden ook veel grafische prints gespot in de “Scandinavische interieurs” , deze items zijn vaak kussens en schilderijen.
Onze collectie vloerkleden: Aventura Carpets, Nova Carpets, van Besouw
 

 

Reacties
o
24 Jul 2024
Odessaforum.Biz.Ua
Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
You obviously know what youre talking about, why waste your
intelligence on judt posting videos to your weblog whn youu could bee giving us something enlightening to read? https://Odessaforum.Biz.ua/
Laat een reactie achter