Lumina

Lumina

Lumina is een italiaanse fabrikant van verlichting, bij wie de kwaliteit en constructievermogen op 1 staat ten dienste van technologische en eenvoudige lampen.
Deze belangrijke punten zijn ontstaan uit de Visie van Tommaso Cimini, de oprichter van het bedrijf in 1980nin Sedriano ( een klein stadje in de omgeving van Milaan ).
1 principe had Tommaso vanaf het begin al voor ogen: het is de functie die de vorm genereert.

Met zijn vindingrijkheid, aangeboren vermogen om te innoveren en diepgaande kennis van materialen kon Tommaso Cimini halverwege de jaren '70 de machines in zijn werkplaatsen opnieuw uitrusten om de Daphine te creëren, een lamp die een tijdloos icoon van Italiaans design werd.

Het bedrijf werd opgericht in 1980, aan het begin van een decennium van prachtige ontwrichting van het Italiaanse design: het waren de jaren van de postmoderne beweging, de Memphis Group en Alchimia, en het internationale succes van de Italiaanse stijl en knowhow.

Vanaf het jaar van oprichting tot op de dag van vandaag zijn wij bij Lumina trouw gebleven aan de geest van onze oorsprong, belichaamd in elk element dat we produceren, trots en met onverminderde passie.

“Lumina-lampen zijn iconisch: ze komen voort uit onze arbeidsethos en zijn een getrouwe weergave van onze productiecapaciteit.
Dankzij de modernste technologieën zijn wij in staat een optimale synthese tussen vorm en functie te bereiken. Onze producten zijn puur en simpel. Wij maken ze voor het welzijn van alle levende wezens.”

Aldus: Ettore Cimini, enig directeur van Lumina, en zoon van de oprichter

Wij houden ervan producten te ontwikkelen die lang meegaan en waarvan de vorm en functie een ideale synthese bereiken. Lampen met een lichtgewicht structuur en gemaakt met precisietechniek. Niets meer niets minder.
Al onze knowhow staat ten dienste van het ontwerp. Daarom hebben we vertrouwensrelaties opgebouwd met ontwerpers en architecten van internationale faam.

Trots op onze ethiek.
We maken onze lampen in onze fabriek in Arluno (Milaan), een paar kilometer van Sedriano, waar het allemaal begon.
Bepaalde componenten betrekken we bij vertrouwde leveranciers, geselecteerd uit gespecialiseerde ambachtslieden en bedrijven die opereren in overeenstemming met de beste tradities van de Italiaanse productie.

Dit stelt ons in staat de kwaliteitscontrole over de gehele keten te garanderen en vertaalt zich tevens in concrete keuzes voor ecologische duurzaamheid: gebruik van hernieuwbare energiebronnen en recyclebare grondstoffen, productie van duurzame lampen en after-sales service.

Toon 1 - 5 van 5
More filters