De stoelen die met je mee bewegen

 

Varier is een merk gespecialiseerd in ergonomie. De Social Turn en Social Tilt zijn de nieuwste stoelen van Varier Social®.

De Turn

De Turn is een eetkamerstoel met een losse zitting. Dit is zo gemaakt zodat de stoel met je meedraait. Het concept is bedacht om intuïtief te bewegen en altijd te kunnen concentreren op één ding. Je zit aan de keukentafel met iemand te praten, maar iemand anders begint zich ook te mengen in het gesprek. Doordat je op de Turn zit is dat niet erg en kun je bijdraaien om makkelijk met beide mensen te praten. 

De Tilt

De Tilt is een eetkamerstoel met gebogen frame. Door deze gebogen frame kun je rustig heen en weer schommelen. Het idee hierachter is dat je naar voren kunt leunen als je wilt concentreren en naar achter als je wilt ontspannen. Als je aan de tafel zit en je aan het werk bent leun je wat naar voren en je kunt je goed concentreren op je werk(actieve zit), en als je dan even een pauze wilt nemen leun je gewoon naar achter(passieve zit).

Duurzame productie

De Turn en Tilt worden allebei duurzaam geproduceerd. Ze worden volledig gemaakt van gerecycled polypropyleen versterkt met glasvezel. Het polypropyleen word verkregen uit gerecycled afval wat het een stuk duurzamer maakt dan normaal polypropyleen. In tegenstelling tot andere stoelen word bij de Turn en Tilt niet alleen het zitvlak maar ook het frame van dit materiaal gemaakt. Tijdens de productie van de Turn en Tilt word gebruik gemaakt van een speciale gasbeltechnologie waardoor er een holte in de mal komt die het materiaalverbruik vermindert. ze worden dus niet alleen met duurzaam materiaal gemaakt, er word ook nog eens minder van gebruikt. Als klap op de vuurpijl word er tijdens het monteren geen lijm gebruikt wat duurzamer is en er voor zorgt dat demonteren voor recyclen ook makkelijker word.

Kleurrijk geheel

De Turn en Tilt zijn allebei verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. blauw, groen, rood, onyx zwart, winter wit en room.

Kijk voor alle opties hier.

Dus veel plezier met het mixen van kleuren op je Turn en Tilt.