Harvink

Oogstrelend in ontwerp en ongeëvenaard in comfort. Een Harvink meubel is een meubelstuk dat zich concentreert op ontspanning en je moeiteloos laat verwonderen. Dat is de doelstelling die al sinds 1947 wordt nagestreefd.

Sinds die tijd worden er meubels gemaakt met een simpel maar doordacht design. Meubels die eigenzinnig zijn en met de hand worden geproduceerd. Stoelen en banken van hoge kwaliteit met een hoog zitcomfort. Dat zijn de meubels van Harvink.

Harvink design meubelen

De Harvink design meubelen zijn eigenzinnig, origineel, met passie ontworpen en met de hand geproduceerd. Dit wordt allemaal duidelijk tastbaar in de frame en de stoffering van de stoelen en banken.

De collectie van Harvink bestaat uit prachtige fauteuils, stoelen, eetkamer tafels, banken, salontafels en hockers. Elk design kenmerkt zich door de van buitenaf zichtbare metalen of houten frame constructie. Deze constructie is functioneel in alle ontwerpen geïntegreerd.

De meubels van Harvink zijn echt handwerk dat met een timmermansoog bewaakt wordt en waar jij zelf ook een aandeel ik kan leveren! Kijk mee, denk mee en beslis mee. Laat Harvink verwonderen met je wensen en verwonder jezelf met alle mogelijkheden. Zo heb jij straks een meubel dat echt van jou is en perfect past binnen jouw interieur.

Zichtbaar frame

Een Harvink meubel herken je snel aan de zichtbare frameconstructie. Deze constructie is van hout of metaal en zorgt voor een tijdloze en moderne uitstraling. Doordat het frame aan de buitenkant is geplaatst, lijken de massieveren delen van het meubel te zweven. Daarnaast oogt het luchtig en weet je precies hoe het frame in elkaar steekt. Binnen deze structuur zijn veel variaties mogelijk: recht, plat, hoog, laag, rond, ovaal, gelast of geschroefd. Zo creëer jij jouw eigen Harvink stoel of Harvink bank naar je eigen smaak met één overkomst: elk frame is zichtbaar aan de buitenkant van elk Harvink meubel.

Stoffen en ledersoorten van Harvink

Op het frame worden comfort elementen, armleggers en de stoffering aangebracht. De stoffen zijn slijtvast en Harvink stoffeert de meubels met een afritsbare bekleding. De Harvink fauteuils en banken zijn namelijk echte leef meubels. De ontwerpers weten dan ook als geen ander dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Met die reden is alle bekleding van de Harvink meubels slijtvast en afritsbaar. Je kan ervoor kiezen om de hoezen chemisch te laten reinigen of als je toe bent aan iets anders, volledig te vernieuwen en te herstofferen.

Naast een prachtige stoffencollectie biedt Harvink ook een mooie ledercollectie aan. Het leer is voorzien van een lichte beschermlaag en heeft een natuurlijke en fijne print. Hierdoor is deze variant ook uitermate geschikt voor intensief gebruik.

Op en top Nederlands met ultiem comfort

Harvink staat voor eigenwijs design en dit gehele proces is op en top Nederlands. De gehele Harvink collectie wordt volledig zelf, in samenwerking met Nederlandse meubelontwerpers en toeleveranciers, in Nederland geproduceerd. Ook de materialen die voor het ontwerp worden gebruikt, vinden hun oorsprong in Nederland. Op deze manier worden het productieproces en de kwaliteit altijd goed bewaard. Maar dat niet alleen! Door het weinige transport wordt ook de CO2 uitstoot beperkt, wat in deze tijd niet vrij onbelangrijk is.

Een keuze tussen mooi en comfortabel hoef je bij de meubels van Harvink ook niet te maken. Bij deze ontwerpen gaan gemak en schoonheid hand in hand samen. Dat komt niet alleen door het specifieke ontwerp, maar ook door het hoogwaardige koudschuim wat voor de vulling wordt gebruikt. Iets wat je niet ziet, maar wel ongelofelijk belangrijk is voor het gemak van een bank, fauteuil of stoel. Koudschuim volgt namelijk als geen ander de lichaamscontouren en ondersteunt het lichaam perfect. Zo kan jij genieten van jarenlang zitcomfort!

Geschiedenis van Harvink

In 1947 startte Hermanus Vink een meubelfabriek wat gespecialiseerd was in eiken, teak, pallisander en wengé meubelen. In 1985 werd deze fabriek overgenomen door zijn twee zonen en vanaf dat jaar werd de naam Harvink geïntroduceerd. Sinds dat moment zijn de magnifieke meubelstukken niet meer weg te denken uit de markt. Ondertussen zijn de meubelstukken herkenbaar bij vele mensen als een tikje eigenzinnig en met de hand geproduceerd vakwerk. In 2006 namen Sander Prinsen en Alette Trompetter, Harvink over en bleven de goede naam van het bedrijf doorvoeren. Dezelfde onderscheidende koers bleef behouden en het zichtbare kenmerkende frame blijft ook in de huidige ontwerpen de boventoon voeren. Dankzij hun grote passie voor het meubelvak heeft het duo nog meer de nadruk gelegd op vakmanschap en kwaliteit.

Deze vakmanschap en de kwaliteit is ook terug te zien in alle ontwerpen die wij in onze winkel hebben. Kom gerust eens langs en ervaar het eigenzinnige ontwerp met eigen ogen.