Gelderland

Meubels die met liefde en ambacht zijn gemaakt door de beste ontwerpers van ons land, dan moet je bij Gelderland meubels zijn. Onder andere Jan de Bouvrie en Roderick Vos zorgen voor duurzame ontwerpen die zijn geïnspireerd op Scandinavisch design. Elk ontwerp is geproduceerd met oog voor detail, vormgeving en comfort, zodat jij kan genieten van de mooiste meubels van hoge kwaliteit.

Ambachtelijk vakmanschap van bekende ontwerpers

Sinds de oprichting van Gelderland meubelen zijn innovatief ontwerp, hoogwaardige kwaliteit, en een sterk accent op comfort de kernwaarden. Om deze kernwaarden bij elk ontwerp na te streven en na te leven, wordt elk design door ervaren vakmensen met liefde geproduceerd. Daarnaast wordt tijdens de productie uitsluitend gebruik gemaakt van het beste materiaal met een hoogwaardige kwaliteit. Op deze manier kan Gelderland een lange levensduur van de Gelderland banken en andere Gelderland meubels garanderen. Alle producten worden door vakmensen en met liefde voor het vak gemaakt. Er wordt dus ook bewust niet voor massaproductie gekozen om de hoge kwaliteit van elk meubelstuk te garanderen.

Het sterke accent van het zitcomfort van de meubels komt naar voren bij de vulling van de banken en de stoelen. Om ervoor te zorgen dat jij kan genieten van jarenlang zitcomfort, wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardig koudschuim. Koudschuim volgt als geen andere vulling de lichaamscontouren en ondersteunt het lichaam perfect, wat zorgt voor veel comfort en een lange levensduur.

Om het innovatieve ontwerp te waarborgen, wordt er samengewerkt met verschillende grote en bekende ontwerpers. Zo startte Gelderland meubels al in 1969 met de samenwerking met Jan de Bouvrie. Dit bracht een grote verandering binnen de geschiedenis van het bedrijf mee met een reeks van succesvolle modellen tot gevolg. Model 430 werd de eerste in een lange rij van deze succesvolle modellen en is tot op de dag van vandaag nog steeds te vinden in de collectie. De ontwerpen van Jan de Bouvrie zijn strak van vorm en sfeervol en boden de mogelijkheid om een eigen zithoek te creëren. Model 710 was een model dat het nieuwe wonen in al zijn facetten uitbeeldde. In 1973 werd het design onder andere omschreven als: zelf monteerbaar, betaalbaar, uitbreidbaar, betrouwbaar en onverwoestbaar. Op dit moment werkt Gelderland meubels nog steeds samen met Jan de Bouvrie, maar ook met een aantal andere bekende ontwerpers zoals: Roderick Vos, Bertjan Pot en Scholten & Baijings.

Het tijdloze design van de meubels van Gelderland

De meubelen van Gelderland worden gekenmerkt door moderne vormgeving en hoekige vormen die zijn beïnvloed door stijlen uit Scandinavië. Door het werken met verschillende ontwerpers is de collectie van Gelderland meubels breed. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om jouw Gelderland meubels helemaal naar eigen smaak te maken, zodat ze perfect passen binnen jouw interieur. Gelderland bied je een ruime keuze aan stof- en ledersoorten met verschillende kleuren. Ook als je toe bent aan iets nieuws, staat Gelderland meubels voor je klaar. Door het unieke Gelderland hoezen systeem kan je de hoes van jouw bank of stoel gemakkelijk schoonmaken of vervangen. Op deze manier kan je lang blijven genieten van je bank, fauteuil of stoel, zonder dat die snel gaat vervelen.

Geschiedenis

Het is 1936 en in Culemborg besluit de heer Oberman om Meubelfabriek Gelderland op te richten, een gouden zet blijkt later. Sinds die tijd zijn generaties opgegroeid met de meubelen van Gelderland. In het begin lag de focus op het produceren van robuuste stoelen van kersenhout. Maar sinds de jaren ‘50 hebben de Gelderland banken en de Gelderland meubels verschillende stijlen gehad. Zo volgde er in de jaren ‘50 een ommekeer naar het moderne en functionele scandinavische design. In de jaren ‘70 gingen hoekige kubus vormen de boventoon voeren, terwijl de lijnen in de jaren ‘80 juist weer eleganter werden en de afwerking werd geraffineerd. De barokstijl kwam in de jaren ‘90 kort terug, maar sinds de eeuwwisseling zijn de meubels weer strak en somber door de belangstelling in loungen en vind je Gelderland banken met een vintage design. Lees hier meer over de geschiedenis van dit bekende Nederlandse merk.

Meer weten over deze unieke meubels? Kom dan langs in onze winkel en wij vertellen je er graag meer over!