Duurzaam wonen met Gelderland

 

Vanaf de jaren 50 innovatief en duurzaam

Gelderland is in 1935 opgericht door de heer Oberman, hij vestigde het bedrijf in Culemborg. Het succes van Gelderland begon in de jaren 50 door de "4 in 1" stoel. Deze stoel kon in 4 verschillende standen worden gezet, zo fungeerde de stoel bij de eettafel maar ook als fauteuil. Innovatief en duurzaam, dit werd enthousiast door de pers opgenomen.

In 1952 kwam ontwerper Rob Parry met de zogenoemde "matrasfauteuil" Dit was een houten frame met daartussen trekveren die omhuld waren met plastic, dit vergrote het zitcomfort. op het frame kwam een matraskussen met daaromheen een losse hoes. Dit was vernieuwend, de hoes kon je namelijk verwijderen van het kussen en wassen of vervangen. De stoel ging jarenlang mee. Uiteindelijk zijn er 64.000 exemplaren van deze fauteuil verkocht.

Duurzaamheid in materialen

Duurzaamheid, kwaliteit en comfort zijn 3 prioriteiten in de basis van Gelderland.
Er zijn bij veel modellen verschillende mogelijkheden waardoor het comfort van het meubel optimaal en persoonlijk word.
Het frame bestaat uit hoogwaardige kwaliteit, er word massief beuken gebruikt of aluminium.
Dit gaat met een juiste luchtvochtigheid nooit kapot. Op de frames krijgt u een garantie van 20 jaar.
De vulling bestaat uit duurzaam polyether, koudschuim of schachtloze veren.
De bank word opgebouwd met deze materialen en word zorgvuldig uitgezocht voor een optimaal comfort. 
De hoes kan worden uitgekozen uit de grote stoffencollectie die Gelderland met zorg heeft geselecteerd op kwaliteit en uitstraling met onder andere Kvadrat, de Ploeg, Gabriël. 
 

Zorg voor de omgeving

De materialen worden voor het grootste deel uit de nabije omgeving gehaald. Dit zorgt voor een minimale transport en uitstoot. 
 
 

Ambacht

De meubels van Gelderland worden op een ambachtelijke manier met de hand gemaakt van een hoge kwaliteit aan materiaal. Alle materialen worden door de vakmensen verwerkt tot uw keuze uit de collectie. Meubels van Gelderland gaan generaties lang mee, zo nu en dan komen de meubels terug naar onze fabriek om te worden voorzien van nieuw schuim en nieuwe bekleding.