Comfortabel zitten op een kniestoel

 

Comfortabel zitten op een kniestoel is gemakkelijk. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden wanneer je er een voor de eerste keer probeert of terwijl je thuis vertrouwd raakt met je nieuwe stoel.

Plaats het grootste deel van uw gewicht op de zitting van de stoel

De naam kniestoel kan misleidend zijn, omdat het je kan doen geloven dat je knieën de functie van je billen vervangen en het grootste deel van je gewicht nemen. Net als bij elke andere stoel, moet je billen nog steeds het grootste deel van je gewicht dragen. De kussens onder de stoel zijn er gewoon om te fungeren als een ondersteuning voor uw schenen, zodat u uw evenwicht kunt bewaren en kunt voorkomen dat u van de gekantelde stoel glijdt.

Begin door eerst  op de stoel te gaan zitten voordat je je benen en schenen in een knielende positie beweegt. Als je het gevoel krijgt dat je naar voren en op de scheenkussens wordt geduwd, probeer dan nog verder naar achteren op de zitting van de stoel te zitten. Een ander ding om op te letten is de afstand tussen je stoel en de tafel voor je. Als je in een overdreven hoek leunt, kan dit onnodige druk op je schenen leggen. Door je knielstoel dichter bij je bureau of tafelblad te brengen, kun je dit voorkomen.
 

De volgende positie is altijd de beste  

De beste manier om ongemak tijdens het zitten te voorkomen, is door regelmatig van positie te veranderen. De ware schoonheid van een knielstoel is de bewegingsvrijheid en variatie die het mogelijk maakt. Jezelf opsluiten in één positie, hoe correct het ook zogenaamd is, zal niet goed voelen. We kunnen dit punt niet genoeg benadrukken. Net als alle andere lichaamshoudingen zal knielen na een tijdje ook ongemakkelijk aanvoelen.

Vergeet niet om gedurende de dag regelmatig van positie te wisselen en er plezier aan te beleven! Probeer de scheenkussens te gebruiken om één voet te laten rusten, beide, of geen van beide door je voeten op de grond te plaatsen en in een meer traditionele houding te zitten. Je kunt je ook omdraaien of zijwaarts zitten als je wilt. Leun naar voren, strek je uit en laat de stoel de natuurlijke bewegingen van je lichaam volgen.

Gun jezelf de tijd om te wennen aan een nieuwe manier van zitten

Terwijl veel ergonomische bureaustoelen de neiging hebben om zich alleen te richten op het ondersteunen van je bovenlichaam en rug, heeft het zitten op een Varier knielstoel het hele lichaam betrokken. Ze zetten ons aan om actief met een betrokken kern te zitten. In het begin kan dit je buik- en rugspieren vermoeien - dat is goed! Ze worden sterker. Wees geduldig met jezelf en gun je lichaam de tijd die het nodig heeft om te wennen aan deze nieuwe manier van zitten.

Wij geloven dat kleine stapjes een grote impact kunnen hebben op hoe gezond we ons voelen. Gooi je oude bureaustoel dus niet meteen weg. Houd je oude bureaustoel totdat je je klaar voelt om fulltime over te stappen naar je nieuwe knielstoel. Houd je oude stoel zelfs langdurig als je merkt dat het beter voor je werkt om tussen de twee te blijven schakelen. Uiteindelijk willen we dat onze stoelen een meer evenwichtige manier van leven inspireren. Eentje waar beweging een essentieel onderdeel is van ons dagelijks leven. Zorg er dus voor dat je beweging opneemt op een manier die voor jou werkt.