Varier

Varier is een in Oslo (Noorwegen) gevestigd meubelbedrijf. Ze ontwerpen en produceren ergonomische stoelen van hoge kwaliteit, die mensen stimuleren om te bewegen terwijl ze zitten. De producten van Varier zijn al sinds 1979 toonaangevend in hun klasse.

Ze laten creativiteit groeien, thuis en op het werk, en dat over de hele wereld. Bij Varier geloven ze dat we gezonder en duurzamer kunnen leven door in balans te blijven. De veelzijdige collectie stoelen weerspiegelt deze focus op mensgericht design als leidraad voor de vorm. Deze werkwijze komt ook tot uiting in het gebruik van kleuren, texturen, materialen en vormen.

Hun streven is om de norm van de stoel als statisch object opnieuw te definiëren. Daarom maken we stoelen die uitnodigen om te bewegen, zelfs als we zitten. Verander de manier waarop we zitten.

Bij Varier proberen ze mensen te inspireren tot een beter leven door esthetiek en ergonomie in harmonie te brengen. Niet alleen beter zitten, maar meer focussen, voorstellen, dromen, uitdagen, spreken, bediscussiëren, ontdekken, herontdekken, ontspannen, leunen, staan, kantelen, ondersteboven zijn, spelen, creëren, werken, schetsen, een prototype maken, pauzeren, lachen, scrollen, stromen, schuiven, lezen, een dutje doen, slapen en bewegen. 

Balans is geen statische activiteit maar het is een actief bewegen tussen houding en positie. Door de beweging als uitgangspunt te nemen bij het ontwerpen, zorgen we met onze producten voor balans in het dagelijks leven, voor lichaam en geest, op het werk en thuis.