Varier

Varier is dé stoel ontworpen voor het menselijke lichaam. Een stoel waar je niet alleen op zit, maar die je uitnodigt om te bewegen terwijl je zit. Met unieke ontwerpen en designs mag Varier zich dan ook de expert noemen in het actief gezond zitten.

Tegenwoordig zit de meerderheid van de mensen het grootste deel van de dag. Dit terwijl dit helemaal niet zo gezond voor ons is. Onze lichamen zijn namelijk gebouwd om veel te bewegen. De stoelen van Varier maken deze bewegingen mogelijk en dat terwijl je zit. Op deze manier worden de passieve momenten van de dag actief en dat is wel zo gezond voor ons lichaam!

De stoel ontworpen voor het menselijke lichaam

De stoelen van Varier zijn zo ontworpen dat ze naadloos aansluiten op de vormen en de behoefte van ons menselijk lichaam. Elk ontwerp en elk design is vanuit het volgende oogpunt gemaakt: variatie. Het menselijke lichaam bestaat uit spieren en gewrichten. Voor deze spieren en gewrichten is het belangrijk om veel in beweging te zijn, lang stilzitten is dus helemaal niet zo gezond. Om ervoor te zorgen dat je tijdens het zitten nog steeds beweegt, worden de stoelen van Varier aangeraden. Zij ontwerpen vanuit het credo: de volgende zithouding is de beste. Een optimale zithouding, die bestaat niet. In de stoelen van Varier is beweging de basis. Door actief te zitten en te blijven bewegen verminder je rug- en gewrichtsklachten. Doordat je constant een correcte zithouding moet aannemen, voorkom je ook dat je een verkeerde zithouding kan ontwikkelen.

Varier biedt mensen zitgenot en gezondheid, zowel in huis als op de werkvloer. De ergonomische stoelen zijn niet alleen beroemd onder veel mensen, het design is ook nog eens prijswinnend. Daarnaast zijn alle stoelen en zitmeubels gemaakt van het beste materiaal en worden ze op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier geproduceerd.

Geschiedenis van Varier

Varier is een merk dat in 1972 onder de naam Stokke werd opgericht in Noorwegen. In 1980 werd de Stokke Variable op de markt gezet en dat was het begin van het ontwerpen en uitbrengen van ergonomische stoelen met een focus op design. 

In 2006 is Stokke zich echter gaan richten op innovatieve kindermeubels zoals de bekende Tripp Trapp stoel. Vanaf dat moment is Stokke Varier verdergegaan met het ontwerpen en produceren van ergonomische stoelen. Varier heeft sinds 2006 stoelen zoals de: Varier Ekstrem, Varier Peel en de Varier kniestoel op de markt gebracht.

Meest bekende modellen

De meest bekende modellen, onder andere de Variable Varier, Varier kniestoel en de Move Varier helpen al decennialang rugklachten te verminderen. In sommige gevallen helpen ze rugklachten compleet te voorkomen. Doordat de stoel is ontworpen naar het menselijke lichaam, blijf je constant in een gezonde zithouding zitten, blijf je bewegen en voorkom en verminder je dus klachten.

In de winkel hebben wij alle stoelen van Varier constant op voorraad. Zo kan je alles rustig bekijken, proberen en achterhalen welke stoel het beste bij jouw situatie past. Heeft het door jou geselecteerde model, nog niet de gewenste kleur? Ook daar helpen wij graag bij!

Ben je niet in staat om de stoelen te komen proberen in onze winkel of wil je graag weten hoe de stoel in jouw interieur staat? Wij bieden ook de mogelijkheid om de stoel thuis uit te proberen om zo te ervaren hoe het is om actief te zitten.

Varier acties

Op dit moment hebben wij verschillende acties lopen op misschien wel jouw nieuwe Varier meubel. Bekijk ze snel en bestel!