advies en uitleg bewegend en gebalaceerd zitten

OgenVERKEERDE HOUDING

We zitten met z'n allen wat af, op het werk, in de auto en thuis. Maar we hangen meer dan dat we een juiste zitpositie innemen. Op een gewone stoel zitten we allemaal in een 90/90 positie, wat inhoud dat de onderbeen en het boven been in een hoek van 90 graden zijn gepositioneerd evenals het onderlichaam en de romp. Deze houding is niet ideaal omdat u ongemerkt snel in een buighouding terecht komt. Hierdoor worden de verkeerde spieren belast en dit zorgt dan voor spier- en wervelkolomklachten, vermoeidheid en verlies van concentratie.

 

Ogen


DE JUISTE HOUDING

Het vergroten van de zithoek tussen bovenbenen en romp zorgt voor een neutralere zithouding waardoor een hangende houding voorkomen kan worden. Op een kniestoel wordt deze neutrale positie voor u gecreëerd omdat hij uw bekken kantelt naar een 110/130 gradenhoek. Uw positie van de rug is hierdoor niet te hol en niet te bol. Ook op een zadelstoel of kruk is deze houding makkelijker aan te nemen omdat hij meer ruimte geeft om uw zithoek te vergroten em daarmee de bekken te kantelen.

 

Ogen


BEWEGEND ZITTEN

Niet alleen de juiste zithouding is belangrijk. Net zo belangrijk is het om te bewegen tijdens het zitten. Dit kan bijvoorbeeld op een balanszit-stoel die u, zoals de naam al doet vermoeden, verplicht de balanseren tijdens het werk en daardoor een active houding creëert. Dit zorgt er voor dat u zonder er veel bij na te denken, tijdens het werk, uw buik- en rugspieren traint en versterkt. Daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie en hierdoor ook het concentratie vermogen. Een andere manier om bewegend te zitten is bijvoorbeeld op een bureaufiets. Maar ook het afwisselen van zittend en staand werk is een goede manier om te blijven bewegen. 

 

ADVIES OP MAAT

U bent altijd van harte welkom in onze winkel voor meer advies. U kunt van te voren een afspraak met ons maken, zodat u zeker weet dat u goed geholpen wordt. Dit kan, tijdens de corona crisis, ook buiten de openingstijden. Stuur ons een mail met uw wensen en eventueel uw telefoon nummer, en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te plannen. PLAN AFSPRAAK