Unfold 10020

Gelderland zet weer een grote stap in de verduurzaming van de meubelindustrie, dit keer samen met Stephan Scholten die in 2021 de fauteuil Unfold 10020 op de markt zet. Er word geen lijm gebruikt tijdens de productie van de Unfold, daarnaast is het een opgebouwd systeem vanuit een metalen frame met biologisch afbreekbare singels.

Een afneembare hoes zorgt vervolgens voor het ranke uiterlijk en aangenaam comfort. Door deze opzet zijn alle componenten herbruikbaar of recyclebaar, wat de fauteuil uitzonderlijk duurzaam maakt. 

Voor het ontwerp van de Unfold heeft Stefan Scholten letterlijk een vorm in papier gevouwen om zo tot het huidige ontwerp te komen. Het werd een vorm die je omhuld en je hoofd steun biedt. Het papier gaf hem daarnaast ook de inspiratie om een licht en dun gestoffeerd meubel te ontwerpen.

De 10020 Unfold fauteuil van Gelderland is volledig van Nederlandse bodem. De fauteuil wordt lokaal en met de hand geproduceerd in onze eigen fabriek in Culemborg. Daarnaast maakt onze unieke stripstoffering het mogelijk om de fauteuil opnieuw te stofferen, waardoor hij generaties lang meegaat. Wij geven 20 jaar garantie op de beukenhouten romp en 7 jaar garantie op bekledingsstoffen, leer en schuim.

Materiaal:

- Metalen frame met singelbanden
- Onderhoes van gelamineerd schuim, bevestigd met klittenband
- Koudschuim zitkussen
- Verwisselbare hoes
- Onderstel verkrijgbaar in RAL 9004 zwart of RAL 7038 grijs

Bijzonderheden:

- Onderstel in iedere RAL kleur structuurlak: meerprijs €180

Afmetingen:

- Totale breedte product: 81 cm
- Totale diepte product: 75 cm
- Totale hoogte product: 83 cm
- Zitdiepte: 50 cm
- Zithoogte: 42 cm
- Zithoogte verstelbaar: Nee

 

Toon 1 - 1 van 1
More filters